Foto: och Linda Himsel och Thomas Hegefors

Brodera mera

Verket utspelar sig i en vardagsrumsmiljö, där ett syskonpar efter lång tids väntan blir rastlösa och finner oväntad underhållning hos en tejprulle, en stol och en gammal broderibok. Men vad är egentligen ett korsstygn och kan man verkligen vandra med en tråd? Detta undersöker verket genom rörelse och musik!

Verket arbetar med hur men verbalt, fysiskt och musikaliskt kan hylla ett gammalt hantverk samtidigt som man ger det nytt liv. Det fysiska scenrummet avgränsas, delas och minimeras för att undersöka och förstärka hur rörelser och relationer påverkas. Brodera mera! är ett generationsöverskridande verk där publiken får följa med in i ett rum där släktband utforskas och utmanas. Saxofonen interagerar, utmanar och samspelar med rörelsen på scen utifrån ett lekfullt och improvisatoriskt utförande av traditionell musik från Rumänien.

Kompani Mamsell  |  Målgrupp: 11-19 år  |  regionteatern.se

Ladda ner utbudsblad här.

Detta är en äppelmärkt föreställning. Det betyder att föreställningen passar bra i sär- och/eller träningsskola, ofta till en äldre publik än angiven målgrupp dock!

Här kan du se ett smakprov ur föreställningen